top of page
LOGO69-2_edited.jpg
IMG_6212.jpg

Elin Aasheim: Venner og familie.- figurer i keramikk

Velkommen til utstillingsåpning fredag 15
. september kl. 19.00.

Utstillingen er også åpen 16. 17. 21. 22. 23. 24. 28. 29. 30. september og 1.  oktober kl. 13:00 - 17:00
Galleri 69, Grünerløkka Lufthavn Toftes gate 69

Galleri 69 er stolte av å kunne presentere Elin Aasheims første separatutstilling på lang tid.
Hun har de siste  årene arbeidet med å oppskalere små Zombies hun modellerte da hun var i rekonvalesens etter en ulykke. Disse arbeidene er en tydelig endring og utvikling i Aasheims kunstnerskap, da hun har beveget seg fra en perfeksjonisme med polerte overflater og streng presisjon, til å gjenskape  små figurer i stor størrelse. Selv om uttrykket er mer røft, er det ikke på noen måte tilfeldig. Dette krever minst like mye håndtverksmessig presisjon som hennes tidligere arbeider. 
Selv sier hun :
«Jeg er interessert i figuren som historieforteller og har alltid vært opptatt av hvilke følelser den vekker i meg; Dens evne til å kommunisere, hva den utstråler og symboliserer.
I mine arbeider kombinerer jeg det morsomme og humoristiske, med det triste og tankefulle; fordi det er sånn livet er.
Jeg har som oftest en idé om hva jeg har lyst til å lage, men ender ofte opp med noe helt annet. Jeg lar figuren få leve sitt eget liv, og følger de innfall som måtte oppstå i prosessen.
Figuren har fulgt meg gjennom hele mitt kunstnerskap, og har beveget seg mellom det perfekte og glattpolerte, til det vulgære og stygge. Fra de veldig små formatene, til det monumentale»
Elin blir veldig glad i figurene sine og snakker mye med de i prosessen med å lage dem. Figurene har omringet henne på atelieret i lang tid, nå er hun klar for å la de vandre videre...

Velkommen!

bottom of page